Er du en avantgarde?

Er du en av dem som ikke godkjenner oppgitte normer og regler når det gjelder interiør og design? En som eksperimenterer med klesplagg og fargesetting. Som ikke gidder å høre på de gamle autoriteter som har skapt motebildet? Da er du kanskje en avantgarde.

Avantgarder er ofte kunstner-sjeler som ønsker å gå sine egne veier. Ta for eksempel konstruktivisme. Stilarten fremhever kalkulerte figurer som strykes utover paljettene som utgjør de metriske rommene. Når det gjelder klær vil det si Marvel-aktige figurer, duse kremaktige farger og spisse briller.

Det kan gi seg uttrykk i jakke med skulderputer, kort ankelbukse av skinn og Wayfarer-briller. Poenget med avantgarde er at det er du som bestemmer. Alt er riktig, og dette er reglementet. Alle slags type klær kan bli din stil, men velg for guds skyld noen retningslinjer allikevel.

Skap og følg konseptet

Skal du skape din egen stil, må du legge hjernen i bløt og planlegge og vurdere. Dette medfører en del prøving og feiling, testing av konsepter og finjustering av dette. Når du videre skal implementere din nye stil så er det viktig å holde seg til ideene. Pynt gjerne med nips og dekor, men fortsatt med tanke på din ide.

Kontraster og rytme

Design skal gi en slags nytelse til øynene, og derfor er det viktig at du analyserer og tester dine forsøk med dine egne øyne. At du plukker og perfeksjonerer helt til det blir perfekt. Det er dette som gjør deg til en avantgarde, at du ser en perfeksjon i noe som er helt nytt og helt unikt bare ditt.

Den rytmen du er ute etter, skaper du i dine klær eller ditt interiør ved å balansere nyanser, farger, materialer og lyssetting. Når du har fått det til kan det hende du har skapt noe nytt, eller kanskje du har blitt farget av magasiner og reklame?