Kontorutstyr til hjemmekontoret – en huskeliste

Første gangen du skal innrede et kontor, vil du sannsynligvis snuble i noen små feller underveis. De fleste ender opp med å kjøpe alt for mye kontorutstyr – vi hjelper deg med å kjøpe akkurat passe!

Kontormøbler

Når du kjøper kontorutstyr må du ha på deg mange hatter – du skal tenke funksjonalitet, pris og utseende. Men når du kjøper kontormøblene, da skal du la økonomisjefen ta pause og så kjøper du kontormøbler du vil være fornøyd med.

Du kan like gjerne kjøpe noe skikkelig, først som sist. Møblene skal jo brukes i mange timer! Vi anbefaler en ortopedisk kontorstol og et heve/senke skrivebord.

Nødvendig datautstyr

Til gjengjeld kan du spare inn igjen litt penger på datautstyret. Superraske PCer er som oftest bortkastet på hjemmekontoret (med mindre du har spesielle behov), så kjøp en medium rask PC.

Dessuten trenger du en printer. Gå da for en multifunksjonsskriver, så har du printer, skanner og kopimaskin i ett.

Husk toner og papir!

Brevark, visittkort og konvolutter

Skal du drive egen virksomhet trenger du trolig postale trykksaker, men husk at det meste går via e-post og telefon. Kanskje kan du nøye deg med selv å printe det du trenger?

Nips

Så har vi kommet til det vi kaller nipset blant kontorutstyret. Av nips trenger du penner, hullemaskin, ringpermer og en stiftemaskin. Og selvfølgelig: Gule lapper! Se an om du faktisk trenger ting som penneholder og brevsorterer.

Spar tid og penger

Tid er penger, så vi anbefaler at du finner en leverandør som har alt innenfor kontorartikler og utstyr. Så slipper du å bruke mye tid på å kjøpe kontorutstyret.

Lys skaper trivsel og skåner øynene

God belysning er alfa omega på et kontor og hjemmekontoret er ikke noe unntak. Hvorvidt du nøyer deg med en billig lampe, eller du går skikkelig til verks og kjøper en Arne Jacobsen-lampe, avhenger av ambisjonsnivået ditt på innredningsfronten.

Hvilket rom i hjemmet du vil bruke til arbeidsværelse spiller også en rolle. Skal du ha kontoret i stuen, er det kanskje greit å gå for en Arne Jacobsen-lampe. Nøyer du deg derimot med en arbeidsplass på et gjesteværelse eller lignende, vil nok en dansk designerlampe være å overdrive litt.

Men det som i hvert fall er sikkert, er at både arbeidsglede og trivsel forsvinner som dugg for solen hvis du arbeider på en dunkelt belyst arbeidsplass. Dessuten sliter det på øynene å jobbe i halvmørket.

Kjenner du ikke til Arne Jacobsens ikoniske lamper, kan du jo la deg inspirere; her forhandles Arne Jacobsen-lamper.

NB! En minimumsliste for kontorutstyr…

Denne oversikten over kontorutstyr er ikke utfyllende. Dette er hva vi anser for å være et minimum av hva du bør ha på hjemmekontoret, for at det skal være funksjonelt og praktisk.