Skap lun stemning med ryetepper

Tepper er et dekorelement som aldri kommer til å gå av moten. Ikke bare sørger de for en lun stemning i hjemmet, men de kan også hente opp farger fra møbler for å skape visuell harmoni. Sist, men ikke minst, tilfører tepper isolering av både lyd og varme.

En teppetype som aldri går av moten er vakre ryetepper, som er tykke og behagelige. Slike tepper er populære å bruke både i stuen og på soverommet.

Ryer – populært siden middelalderen

I følge Store Norske Leksikon er ryer vevde tepper med innknyttet napp. Ryer har vært brukt i Norden siden middelalderen, og opplevde en renessanse på 50-tallet. I disse dager er ryer fremdeles en viktig del av interiørdekoren, takket være de mange fine interiørbutikkene vi har her i Skandinavia. Ikke bare har vi flere store interiørkjeder vi kan være stolte av, men også nettbutikker som tilbyr det lekreste som finnes på interiørfronten. I tillegg til aktørene som tilbyr alt mulig til hjemmet, har vi mange nettbutikker som spesialiserer seg på et bestemt felt.

Teppespesialister

En av disse aktørene er Trendcarpet. Denne nettbutikken har et stort utvalg tepper, og ryetepper er en selvsagt del av sortimentet. I år får du tak i ryetepper i mange flotte trendfarger. Noen eksempler er lyse pasteller som rosa, lavendel og mint, men også tidløse varianter som ulike nyanser av grå og beige. Enkelte tepper har nærmest en overflate som minner om speilfløyel. Andre typer har mer tekstur og dermed et mer “hårete” utseende. Et teppe kan vare i årevis dersom du tar godt vare på det. Les deg opp på hvordan man best mulig fjerner forskjellige flekker på forhånd, slik at du er forberedt dersom skaden skulle skje. Når du har oversikt over dette, trenger du ikke la bekymringer for flekker påvirke hvilken farge du skal velge. Du kan trygt velge den fargen som passer best hjemme hos deg, selv om et lyst teppe er mer utsatt for misfarging enn et mørkt teppe.