Fordeler med hjemmekontor

Det finnes mange gode fordeler med å jobbe fra et hjemmekontor. Der kan du jobbe i ro og fred uten forstyrrelser som prating i et kontorlandskap og mas om kaffepauser. Det som er viktig er at du innarbeider gode, faste rutiner. Les videre og vi skal i denne artikkelen gi deg noen gode tips.

Mange gode fordeler med å jobbe hjemmefra

Selv om mange som [jobber hjemmefra: https://karrierestart.no/pa-jobben/622-jobber-mer-effektivt-pa-hjemmekontor ] allerede har innarbeidet gode arbeidsrutiner, har koronakrisen kommet med store utfordringer for de fleste. Derfor kan det være vanskelig å holde effektiviteten på topp. Du kan likevel, med noen få små justeringer, skape en bedre og mer effektiv arbeidsdag fra hjemmekontoret ditt hvis du er klar over hva som skal til.

Skap sunne og gode morgenrutiner

Det er viktig at du holder på grunnleggende morgenrutiner slik som å stå opp til rett tid, pusse tenner og tenke som om du skulle på en kontorjobb i byen. Med gode rutiner er det enklere å holde styr på alt rundt deg og effektiviteten blir også betraktelig bedre.

Vis disiplin og hold deg til avtalte arbeidsoppgaver og tidsfrister

Det å ha [en mer strukturert hverdag: https://www.tv2.no/a/3554867 ] selv om du jobber hjemmefra, gir deg mye bedre balanse og arbeidsglede. Sett gjerne opp din egen timeplan med når du skal ta pauser og slikt. Gi beskjed til de rundt deg om arbeidstiden din, slik at du unngår å hele tiden bli forstyrret av at det ringer på døra.

Tenk sparing med det elektriske utstyret du bruker på hjemmekontoret ditt og Tibber som strømleverandør. Dermed sparer du mye penger på strøm som du kan investere i hjemmekontoret ditt. Husk at den friheten du har ved å jobbe hjemmefra lett kan skli ut når du ikke har noen medarbeidere rundt deg. Dette er for de fleste av oss en av de aller vanskeligste tingene med å jobbe fra et hjemmekontor.

Skap en strukturert arbeidsdag

Ha gjerne den samme arbeidstiden hjemme som du ville ha hatt hvis du jobbet på et kontor. Sett opp en plan over de oppgavene du har den dagen, ta små pauser og gå rundt litt innimellom og strekk ut kroppen din.

Hold deg på hjemmekontoret når du jobber

Det å sitte på sofaen med laptopen på lårene å jobbe er ikke bra. Det blir like effektivt som om du skulle ha jobbet ved kjøkkenbordet mens hele familien din var der. Finn din egen lille private plass for hjemmekontoret hvor du får være i fred og resten av familien respekterer at det er her du jobber.