Kontinentalseng for bedre søvn

Ei seng er ikke lenger bare ei seng. I jakten på den gode søvnen utvikles det stadig nye sengekonsepter. Noe som har vist seg å fungere bra er den tre lags kontinentalsenga. Den gjør sitt inntog i stadig flere norske hjem. Denne artikkelen er din veileder i forstå kontinentalsengas viktigste egenskaper og hvor du skal rette din innsats for å oppnå maksimal søvnopplevelse.

Start ditt søk etter kontinentalseng på internett eller hos din nærmeste forhandler. Det siste er greiest for et raskt prøve-ligg. Ei god kontinentalseng har hele tre madrasser for tilpasning av den rette liggestillingen, basert på ditt sovemønster. Se opp for billige etterlikninger hvor de har «spart» seg vekk fra det ene laget.

De tre lagene består av rammemadrass, springfjærmadrass og overmadrass. Vi skal se nærmere på deres spesielle funksjoner.

Rammemadrassen

Rammemadrassen ligger underst og danner grunnlaget for dette tårnet av komfort. I seg selv er den nok litt hard hvis du legger direkte på den. Men det er ikke meningen. Dens oppgave er å skape stabilitet og støtte opp under de to andre madrassene.

Den har samme fjærtype og samme hardhet over det hele. Det er som regel denne delen som budsjetteres vekk i billigutgaven av kontinentalsenga. Les mer her for informasjon om rammebetingelsene.

Springfjærmadrassen

Herfra bør du individualisere dine behov. Hvor mye veier du (hvis det er lov å spørre om det)? Grunnen til spørsmålet er at det er her mottrykket settes inn. Veier du mer, trengs mer motstand for at du ikke skal falle i gjennom. Blir den for myk, vil det bli som å ligge i en hengekøye hele natta gjennom.

Springfjærmadrassene har ulike tilpasninger for personer som er lettere enn 75 kilo, for de som veier mer enn 95 kilo, og selvfølgelig for de som befinner seg mellom disse. Forskjellen ligger i mykhetene i fjærene og antallet fjærer. På den måten reguleres hardheten i madrassen.

Men det er jo ikke uvanlig i ei dobbeltseng at det befinner det seg to personer i ulike vektklasser. Det er ikke påkrevet med et kompromiss her, ettersom det er mulig å utstyre høyresiden og venstresiden med ulik hardhet. Det er derfor heldigvis ikke nødvendig å innskrenke sitt partnersøk etter en som er i samme størrelse som en selv.

Overmadrassen

Her har vi kommet til topps. Du har den korrekte hardheten. Nå mangler det bare finjusteringen.

Først eliminerer vi de gammeldagse skumgummimadrassene. Den føles kanskje myk, men gir overhode ingen støtte til kroppen.

Da gjenstår det valget mellom lateks eller memoryskum.

Madrass med memoryskum er basert på moderne teknologi. Den blir mykere der kroppen din varmer mest. Det fører til at den gir etter ved hofte- og skulderpartiet, og gir en svært behagelig sovestilling. Men ettersom den samler varme, kan det bli for mye for enkelte. Er du ikke glad i ha det for varmt når du sover, bør du gå for lateks-løsningen.

Lateks er laget av gummi og således et rent naturprodukt. Den tilpasser seg greit kroppens former og gir god støtte.

De tre lagene selges som i pakkeløsning, men du kan altså også kombinere madrassene for størst uttelling. Det er særlig springfjærmadrassen det kan være aktuelt å skifte ut etter litt utprøving.

Denne artikkelen baserer seg på informasjon fra nettsiden koninentalseng.com, hvor du også kan lese mer om emnet.