Proffspillere i poker lager eget felleskontor

Det måtte jo bare komme: Pokerspillere som går sammen i felleskontor midt i Oslo Sentrum.

Da poker på internett kom, helt i internetts barndom, var det mange som kastet på bølgen. Og det ble jo bare flere og flere etter hvert. Ikke minst fordi poker jo ble en farsott som «alle» skulle være med på. Mange nordmenn lever i dag av å spille poker.

Og noen av dem har laget eget kontorfellesskap. Like bak slottet!

Parkveiens profesjonelle pokerspillere

I det som en gang var et større, kjent norsk reklamebyrå. Og enda før dette: Ambassade for ett av Europas viktigste land – ligger nå noe så originalt (og kanskje litt sært) som et kontor for pokerspillere. Men vi snakker jo egentlig om et kontorfellesskap. For selv om noen av gutta (og den ene jenta som er med) samarbeider også om investeringskontoer, premier og strategi, snakker vi for det meste om selvstendige spillere som jobber hver for seg.

Men de går sammen om felleskostnadene. Og klarer å få en infrastruktur de færreste kan drømme om.

Badstue, penthouse-leilighet og bowlingbane

«Joda, vi har det bra her». Pokerspiller Simen (34 år) er i ferd med å lage seg en espresso. Men ikke hvilken som helst espresso, for den er selvsagt helt i stil med interiøret for øvrig. «Dette er Blue Mountain-kaffe», sier han som om det var den mest naturlige ting i verden.

Denne kaffen er regnet som verdens beste og kommer fra Jamaicas Blue Mountain-region. Og maskinen han lager kaffen på er mer som et beist. En La Pavoni til om lag hundretusen kroner. «Jeg kjøpte den da jeg vant 400.000 på en pokerhånd», gliser han.

Joda. Alt går på skinner her i gården! I tillegg til en profesjonell espressomaskin har villaen badstue, bowlingbane og egen penthouse-leilighet på toppen der spillerne – unnskyld: De ansatte, kan slappe av akkurat når de vil. Der er det sengeplass til 14, og gode muligheter for underholdning.

En fin gjeng poker spillere

Mesteparten av tiden er de likevel i første- og andre-etasje. Som er usedvanlig lekkert innredet med flotte møbler, kunstgjenstander og designobjekter. Det er tydelig at den gode smaken har fått fritt spillerom. «Vi ansatte samme interiørkonsulent som den Slottet bruker, og har fått full uttelling på det», sier Simen til oss i det han viser oss rundt.

Det tekniske utstyret er selvsagt helt på topp. Og her finner du en datapark som er helt på proff-nivå. I kjelleren står en rekke servere, og datalinjen er visstnok noe av det beste for den som har lyst å komme seg litt skikkelig på nett i Norge.

Det nye i dag er Bitcoin, og Simen kan fortelle at de nå investerer i egne maskiner som skal utvinne Bitcoin døgnet rundt. «Bitcoin er på vei inn, og det passer jo fint med spill på nettet. Forskjellen nå er at vi jo faktisk lager pengene vi spiller med på Bitcoin casino», avslutter han med et stort smil.