La bildene komme til sin rett

Vi er alle fotografer i varierende grad. Noen tar bilder kun med mobilen, mens andre igjen investerer mer i hobbyen og har et ordentlig kamera. Vi mennesker har en sterk visuell sans, og selv om vi ikke tar bilder selv, liker vi gode visuelle verk, enten det er matfotografi, motebilder eller landskapsbilder. Vi har alle bilder på veggen i en eller annen form, enten det er plakater, maleri –  eller bilder av steder, og personer, vi har gode minner av.

Bilder på skjerm er enkle å skape selv, og gir oss muligheten til å leke med redigering av farger og størrelser. Men, skjermen har ulemper sammenlignet med bilder på fysiske materialer, som papir og lerret. Bildene dine vil dra store fordeler av å vises på fotopapir fra bga fotobutikk sammenlignet med visning på en skjerm. Man kan velge i nyanser av skinnende og matt papir, noe som er nødvendig for å at bildet vises på best mulig måte. I hjemmet er det viktig at vi innreder med tanke på helheten av inventaret, og at vi spesielt setter søkelys på Kunst og interiør i samspill, og at valg av veggkunst ikke blir gjort uten tanke på resten av rommet. Bilder som henger på veggen i nærheten av vinduer vises mye bedre på matt papir. Det sier seg selv at bilder med gjenskinn ikke kommer til sin rett.

Plasseringen av bildene har mye å si for hvilket papir eller lerret man bør velge, akkurat som rammen har mye å si for helhetsinntrykket. Det er ingen generelle regler, for hvert bilde har sin estetikk og uttrykk, og man må velge type fotopapir deretter. Dine fotografier av venner, reiser, husdyr og landskap fortjener å komme til sin rett, og et nøye valgt fotopapir med en passende ramme er uunngåelige verktøy.