Minimalistisk interiørdesign

 

Minimalistisk design er klassisk for Skandinavia og har blitt enda mer populært de senere årene. Minimalisme betyr åpne rom, ryddige og rene flater, en følelse av ro uten at det blir kaldt eller sterilt. Dette betyr gjerne at man gir litt ekstra rom til objekter man setter på utstilling, slik at det er lettere å virkelig sette pris på dem, i stedet for at man forsøker å få plass tEmpty shopping mallil så mange ting som mulig. Nøkkelordene for denne typen interiørstil er rett og slett «less is more».

Første bud for å innrede med minimalisme er å velge materialer som er av god kvalitet, og som er flotte nok til å gjøre et inntrykk i seg selv. Ved å velge enkle fargekombinasjoner og mønstre som ikke er for kompliserte lar man materialet tale for seg selv uten at det tar for mye oppmerksomhet. Her kan det være en idé å jobbe med ulike teksturer i tillegg til ulike typer materialer og farger. Dette kan være med på å gjøre interiøret mer interessant uten at det blir for voldsomt.

Når det kommer til pynt og ren dekorasjon er det absolutt viktig at man ikke velger for mange ting. Her gjør man lurt i å velge seg et enkelt objekt og lar det få all oppmerksomheten. Et objekt i en farge som skiller seg ut kan være en måte å gjøre det på, eller man kan velge en form som skilWooden double bed in loft with brick wall and iron beams - 3D Renderingler seg ut.

Når man skal velge møbler og innredning er det smart å tenke på at møblene er stilrene og enkle. De skal selvsagt være funksjonelle og behagelige nok, men selve designen bør være enkel. Her kan man tenke på både farge, form og silhuett, samt at man kombinerer ulike objekter som passer godt sammen uten å overskygge hverandre.

Når alt skal plasseres må man tenke på at det blir nok luft og rom mellom møbler og dekorasjon. Med få distraherende elementer er det lettere å legge fullt fokus på det man ønsker å sette i sentrum, og negativt rom blir en interiørdetalj i seg selv.