Interiør for nye kjøkken

Kjøkkenet er en viktig møteplass i norske hjem. Det er her vi kokkelerer, skåler med venner og familie, og dessuten et sted der barn gjør lekser, tegner og fargelegger. Derfor er det ikke så rart at mange er opptatt av at kjøkkenet skal være fint og ikke minst praktisk innredet.

Mange har åpne løsninger der kjøkken og stue får en naturlig overgang. Mens andre har et klassisk kjøkken som er mer eller mindre avskåret fra resten av huset.  Å velge interiør for kjøkkenet kan være vanskelig så vi har valgt ut et knippe interiørstiler under for inspirasjon.

Moderne og funksjonelt

Tradisjonelt har norske kjøkken vært preget av lyse og grå toner. Men oppover årene har vi kjøkkenet blitt mer moderne med, plassbesparende hyller og smarte belysningsløsninger. Istedenfor frittstående komfyr eller ovn, kan integrerte hvitevarer en god løsning. Rustfritt ståloverflater har blitt mer populært og kombineres gjerne med litt mykere materialer som tre. Men samtidig vil en flott benkeplate i granitt eller kvarts se ekstra fin ut med et kjøkken i mørke eller grå toner.  Det er også en fordel å dekorere kjøkkenet med urteplanter og møbler av tre for å mykne opp stilen litt.

Fargerikt kjøkkeninteriør

Noen er mer fargeglade enn andre og synes den moderne stilen er litt kald. Hvis dette er tilfellet er det lurt å bestemme seg for et fargesett. Hent gjerne fargeprøver fra nærmeste malebutikk for å bli inspirert. Kjøkkenmøbler av tre kan gjerne males til med dine favorittfarger.  Det er også lurt å ta utgangspunkt i interiøret, noen designartikler er egnet for grå og mørke toner. Mens andre designmerker slik som Skagerak er mer nøytrale. Her kan du finne produkter fra Skagerak for mer inspirasjon.

Et kjøkken har mange flater, både store og små. Ulike farger vil faktisk ser annerledes ut på de ulike flatene. Derfor er det lurt å prøve ut fargene f.eks. på en skapdør eller kjøkkendør før du avgjør fargesettet. Forsøk å finne fargekombinasjoner som komplementerer hverandre godt. Et fargerikt kjøkken er spesielt egnet for småbarnsfamilier. Smårollingene tilbringer mye tid på kjøkkenbord og et fargeglad kjøkken skaper en ekstra god hjemlig stemning.

Landlig kjøkkeninteriør

Mellomstore og store kjøkken er perfekt for de som ønsker en landlig stil. Hvis du har mye boltreplass og kan oppbevare mye grønt og frukt, så kan en stor løk-kasse fra Skagerak være en ide. Istedenfor for å løpe ned til kjelleren for å hente vin eller øl, så kan du oppbevare dem i et vinkjøleskap eller en klassisk Skagerak ølkasse. Dette finnes mange typer vinkjøleskap som både monteres frittstående eller innebygd. Klikk her hvis du er på utkikk etter vinkjøleskap og annet tilbehør til vin.

Små kjøkken

Hvis du har lite plass til rådighet skal du ikke fortvile. Små kjøkken er veldig intime og koselig, og dette finnes gode løsninger som gir deg mer rom for matlaging og matkos. Istedenfor overskap og mange skuffer kan kjøkkenredskap heller henges opp på knagger eller magnetiske stålrammer. Dessuten har mange av oss en del av kjøkkenutstyr og redskaper som vi ikke bruker. Gi bort eller selg de du ikke bruker for å spare mer plass. Lyse fargetoner og innrammede hvitevarer vil skape en følelse av et mer åpent kjøkken. Drikkevarer og vin kan med fordel plasseres i gjennomsiktig vinkjøleskap eller små kjøleskap. Hvitevarer med transparent overflater skaper mer dybde og gir en større romfølelse.  Hvis du har overskap kan du male dem lyse og gjerne i samme farge som gulvet. Da vil kjøkkenet se mye større ut og du får et mer luftig kjøkken.